Skip to main content
  • Frisse kijk teamwerk
  • Een doordachte beweging van HR strategie naar uitvoering
  • Leren met impact en resultaat
  • pi-People love talent
  • Door coaching weet ik wat ik wil

Herstructurering Rift Valley Railways in Kenia en Oeganda

Casus: Herstructurering Rift Valley Railways in Kenia en Oeganda

Vraag

Rift Valley Railways heeft rail operaties in Kenia en Oeganda. De Nederlandse, Duitse en Franse ontwikkelings banken zijn grote aandeelhouders van het bedrijf. De investeringen zijn gericht op het verbeteren van de infrastructuur in de betreffende landen. De banken vroegen Pi-Peoples om te assisteren bij het compliant maken van de herstructurering in lijn met internationale standaarden voor afvloeing van personeel (IFC PS2). Een van onze ervaren consultants, Henna Seedorf voerde de benchmark uit en schreef het implementatieplan.

Aanpak

Succesvolle afvloeing houdt rekening met de betrokkenheid van executive management, human resources, de financiele afdeling, vakbonden, ondernemingsraad en middle en lager management en uiteraard het voltallige personeel. De 'best practices'  van IFC PS2 volgend, bestond het proces uit de voorbereidingsfase, veldonderzoek en desk research. Uiteindelijk werd een rapport opgeleverd met aanbevelingen. Onze consultant vergaarde documenten en informatie binnen de organisatie en leverde het rapport op in een zeer korte tijd. Gezien de gevoelige materie was een zeer doordachte en afgewogen benadering noodzakelijk. 

Resultaat

De ontwikkelingsbanken waren zeer tevreden met de resultaten and vroegen de consultant te assisteren bij de implementatie.  


fot2